Donderse Dadels

Donderse Dadels

Ingrediënten:

– Dadels
– Kokosolie
– Gemengde noten naar keuze (inclusief rozijnen, pistachenoten, etc.)
– Pure cacao
– Muffin bakvorm

Instructies:

1. Snijd de dadels in lange repen of stukjes en verwijder de pitten.
2. Hak de noten naar wens fijn en vul de muffin bakvorm met deze ingrediënten. Meng alles goed door elkaar.
3. Smelt de kokosolie in een pan op laag vuur. Zodra het gesmolten is, haal je de pan van het vuur.
4. Voeg al roerend met een garde de pure cacao toe. Let goed op de kleur en smaak terwijl je roert.
5. Giet het mengsel over de ingrediënten in de muffin bakvorm of een ovenschaal bedekt met bakpapier.
6. Plaats de vorm in de vriezer en laat het daar gedurende 30-45 minuten staan.
7. Tip: Als je het bakpapier eerst tot een prop maakt en daarna uitvouwt, kun je het makkelijker in de vorm leggen.

8. Na 30-45 minuten kun je de Donderse Dadels uit de vriezer halen en op kamertemperatuur opeten. Hierdoor smelten ze niet in je hand maar wel in je mond.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *