Hartzeer!

Het doet overal pijn in je lichaam en je hart is gebroken.
De wereld staat voor jou even stil. Maar jij bent in een stormvan emotie beland.

Wat moet je doen? Je lichaam staat in brand en je hart bonkt in je keel, je oren suizen en het zweet breekt je aan alle kanten uit.

Herken jij dit en vooral, voel je dit?
Heb jij ook zo’n enorme shock -de klap- te horen gekregen? Waarbij jij totaal niet weet hoe je dit gaat overleven?

 • Pijn omdat je grote liefde meedeelt dat hij je gaat verlaten?
 • Pijn omdat je naaste een ongeluk heeft gehad?
 • Pijn omdat je geliefde dood is gegaan?
 • Pijn omdat jij ontslagen bent?
 • Pijn omdat jij afscheid moeten nemen van alles wat jou zo dierbaar is?

Het afscheid is geweest en en dan is daar de stilte. De stilte van het stille zijn. Het besef van dit komt nooit meer terug. Het doet zo pijn in je hart…

Ik noem dat Hartzeer!

Dát waar je zo van houdt en/of dat nu een man of vrouw, je werk, je huisdier of je gezondheid is, het verdriet raakt je in je hele lijf en vooral in je hart.
Wanneer je dat verliest, wat jou zo ontzettend dierbaar is, ervaar je grote spanning in je lichaam en dat noemen we stress. Een normale reactie van het lichaam om jou te beschermen door je hormonencircus aan te zetten, maar het moet geen jaren duren!

Hoe is het met jouwveerkracht om met je verdriet of stress om te gaan?
Hoe doe jij dit allemaal eigenlijk?

Jij bent jouw eigen verdriet

Onze sociale omgeving draagt graag haar steentje bij om jou te helpen in deze verdrietige of stressvolle periode. Vrienden springen bij en komen aan met soep, geven een schouder om op uit te huilen, of zijn bereid zelfs taxi te zijn om met je mee te gaan naar ziekenhuis. Tenminste wanneer je dit kunt vragen en toelaten dat er nu eens voor jou gezorgd mag worden. Hulp vragen, durf jij dat?
Of ben jij degene waar het verlies zwaarder valt dan dat je in eerste instantie had bedacht?
Of heb je te maken met meerdere verlieservaringen achter elkaar? Verlies van het een, stapelt zich op de vorige. Wat heb je hiermee te doen?

Je hebt geen verdriet maar jij BENT je eigen verdriet. De eerste mensen haken af, die kennen het verhaal nu wel. Je vrienden willen jouw weer terug. Alleen voel jij jezelf niet meer.
Het antwoord is dat je teveel van jezelf vraagt en dat het tijd is voor actie. Want blijf je slachtoffer van je verdriet?
Wanneer zoek je dan écht steun in je verwerkingsproces om je verdriet te verwerken en er mee leren om te gaan?Wanneer je voelt dat het tijd is om van jezelf te gaan houden

Dwars door je hart pad

Ik ben Mette en ben Hartzeer expert. Wat ken ik die Pijn!

Als medemens weet ik hoe belangrijk het is om met die pijn echt aan de slag te gaan. Door eerst te erkennen dat de pijn er is. Het verdriet te voelen van het verlies. Wat een klus. En ook ik heb geleerd om op tijd hulp te vragen. Want ook ik heb hierin mijn leermeesters gehad. Mijn eigen verdriet toelaten dat was voor mij de overgave aan zelfliefde. Ik leerde de kracht van kwetsbaarheid.

Verdriet doet je vallen en ik ondersteun je om weer op te staan. Je sterker te maken door de mettemorfose. Jazeker. We transformeren naar je nieuwe ik, blij en liefdevol in het leven staan. Want jij wilt toch gewoon de hele dag een lach op je gezicht? Je wilt weer liefde voelen.

Blij kunnen zijn.
Dat begint met Ja zeggen tegen jezelf. Met mensen die je motiveren en inspireren.

En dit proces is mijn missie! Ik krijg jou van PIJN naar FIJN. Van Hartzeer naar Hartstocht.

Een warm en liefdevol leven leiden

We je verdriet goud waard maken, of je stress verhelpen zodat jij weer een warm liefdevol leven te kunnen leiden.

Want ik denk dat …

 • Jij je weer levend wilt voelen
 • Jij weer liefde wilkunnen voelen en willen ontvangen
 • Jij weer kan genieten, zelfs van de kleine dingen
 • Jij wil onder het gevoel van “die mist” wegkomen
 • Jij wil van de onrust af want je voelt stress!
 • Jij wil weer JA zeggen tegen het leven
 • Jij vooral JEZELF weer blij wilt voelen
 • Jij eigenlijk nu bedenkt dat je klaar bent om Ja te zeggen tegen jezelf.

Een grote overgave in het leven is de overgave aan je eigen hart.

mette pilaar

Wat mijn cliënten zeggen

“When the student is ready, the teacher appears”. Nu begrijp ik Echt wat deze uitspraak betekent. (of ik bedoel natuurlijk nu voel ik…haha) En ik ben zo dankbaar dat jij deze rol voor mij mocht vervullen, en mag vervullen. Je bent een fantastische goede, warme, lieve, wijze maar ook confronterende, eerlijke en dappere teacher geweest voor mij. En ook na dit traject zal je dat blijven.

Het dwars door mijn hart pad is zeker geslaagd. Dank voor alle inzichten, wijsheden, liefde en steun. Ik heb geleerd wat het betekent om écht te voelen, mijn plek in te nemen en trouw te zijn en te blijven aan mezelf.”

Nathalie Morales

”Lieve Mette
Bedankt voor alles wat ik van je geleerd heb. Maar vooral bedankt voor jouw ZIJN!

Voor mij ben je mijn inspirator als POWERVROUW en spontaan, puur en lief mens. Ik wens jou alle liefde en geluk toe. We komen elkaar vast weer tegen!”

J.Barendregt

”Mette is een hele fijne coach die heel goed luistert en al snel bij de kern komt.
Door haar warme persoonlijkheid, stelt ze je snel op je gemak. De Coaching
ervoer ik als zeer prettig, ongedwongen, bewustwording en confronterend.
Mette staalt rust en warmte uit en is zeer professioneel. Ze heeft me goede
handvatten gegeven, laten voelen en bewust laten worden. Dat is precies wat
ik nodig had, nog steeds pas ik haar handvatten toe. Ik gun iedereen een
Mette!”

M.W.

“Maak je verdriet goud waard”

Het gemis zal er voor altijd zijn. We maken een ritueel wat voor van betekenis kan zijn voor de rest van je leven

Wat gaan we doen op de live dag?

Tijdens deze live dag gaan we het hebben over jouw hartzeer en je hartstocht. Een hartverwarmende dag met een lach en een traan.
Een dag om tot rust te komen.

Belangrijke informatie over het event:

 • Op……………….. 2022  organiseer ik een speciale live dag: van Hartzeer naar Hartstocht
 • De dag begint om 10.00 uur en zal tot ongeveer 17.00 uur duren
 • De locatie van de live dag is in het oosten, midden in het groen: Joppe (Gelderland) De Zessprong.Of in het midden van NL in Zeist.
 • Kleine groep 10 tot 15 personen
 • Kleine lunch is inbegrepen, salade met broodje
 • (Er is geen QR-code verplicht, afhankelijk van nieuwe richtlijnen)

We gaan het pad dwars door je hart afleggen door te kijken naar jouw hartzeer, hartkracht en hartstocht. Fijn dat jij erbij bent!

Hartzeer

We verdiepen op je HARTZEER zodat het de ruimte krijgt om doorleeft te worden. Je ruimte krijgt in je lijf. Want elke keer weer opnieuw in hetzelfde verdriet stappen elke morgen is simpelweg heel ongezond. Tijd om jezelf hierin liefdevol vast te pakken.Actie om HARTKRACHT in te zetten!

Hartkracht

We gaan aan de slag met het verwerken van je verdriet door te werken aan HARTKRACHT. We gaan een reis maken. Een onbekende reis die niet duidelijk is waar die eindigt. Wel kan ik je vertellen dat we een reis maken van het brein naar je hart. We gaan die verbinding herstellen!Want ik gun jou ook liefde, geluk, blijheid, rust, energie en levenslust!Je gevoel van blijheid en geluk willen we weer trainen als het nieuwe normaal. We gaan kijken wat jij nodig hebt. Wat is voor nodig om je verdriet te transformeren? Om jou te transformeren.We gaan aan de slag met je overtuigingen. We gaan ze overboord gooien door met mijn methode van Hartzeer naar Hartstocht aan de slag te gaan en die toe te passen.We gaan ons richten op de toekomst. We gaan voelen hoe we ons willen voelen! We gaan dromen heb je? We gaan voelen wie jij bent met je verlies?Samen gaan we nieuwe stappen uitstippelen die jij nodig hebt om uit je comfortzone gaan. Samen gaan we kijken wat jij nodig hebt! Dus staat er niet allen voor, want ik ben daar om jou te helpen met het maken van alle stappen die nodig zijn.Met als doel, dat jij weer in verbinding komt te staan met je hart. Verbinding met jezelf is waar de zelfliefde begint!

Hartstocht

We aan de slag met de heling! We gaan voor HARTSTOCHT. Wat belangrijk is dat we weer voelen wat “Passie” in jezelf is. Dat je de levenslust weer ervaart en dat je weer verliefd op het leven! In het begin is dat heel veel liefde en compassie voelen voor jezelf.Want jij wilt je zo voelen: Blij, vrij en onbevangen in je lijf en in je hoofd. Jouw verlangens weer voelen en toelaten. Het verdriet mag er dan zijn en we hebben er een andere betekenis aangegeven.Jij hebt weer meer grip op je leven en je weet om te gaan met je verdriet. Natuurlijk heb je een verdrietige momenten, maar je BENT niet meer je verdriet! Jij hebt weer een vol gevoel van liefde. Jij bent weer echt gelukkig. Jij lacht de wereld tegemoetJij hebt weer zin in het leven. Jij hebt zin in avontuur. Je bent een “Mettemorfose” ondergaan! Wat ik jou gun is dat jij de beste versie van jezelf bent. We gaan samen aan de slag, want ik ben er bij elke stap die je zet in dit proces. We gaan door alle fases te door lopen ervoor zorgen dat jij er fysiek en mentaal weer sterker uit gaat komen.Jouw verlies echt goud waard te maken. Jij echt weer gaat stralen van binnenuit en je sterker bent dan je ooit bent geweest. Jouw levenslust gaat weer stromen! Jij bent weer je oude zelf geworden, met mega veel liefde voor jezelf en voor anderen.